21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalJoe nu vrea să-l vadă pe Kim. Ce măsuri va lua împotriva...

Joe nu vrea să-l vadă pe Kim. Ce măsuri va lua împotriva Coreei de Nord

Întrebat dacă abordarea Washingtonului faţă de Phenian va include întâlniri ale lui Joseph Biden cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, aşa cum a procedat fostul preşedinte american Donald Trump, Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat: “Cred că abordarea sa va fi diferită şi că nu are intenţia de a face acest lucru”.

Preşedintele Joseph Biden a declarat, săptămâna recută, că Statele Unite vor reacţiona “în mod adecvat” la activităţile balistice nord-coreene, subliniind că este dispus să negocieze denuclearizarea Coreei de Nord. “Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii; vor exista reacţii dacă nord-coreenii escaladează criza. Vom răspunde în mod adecvat”, a afirmat Joseph Biden, referindu-se la activităţile balistice ale Phenianului. “Sunt pregătit şi pentru o anumită formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de a avea drept rezultat final denuclearizarea”, a subliniat Biden. Coreea de Nord a testat săptămâna trecută rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Fostul preşedinte american Donald Trump a avut trei întâlniri cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în cadrul eforturilor diplomatice pentru denuclearizarea Coreei de Nord.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă