15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalJohnson nu propune o alternativă realistă la ”backstop”

Johnson nu propune o alternativă realistă la ”backstop”

Într-o scrisoare adresată conducătorilor europeni, Boris Johnson, care spune că vrea să părăsească Uniunea Europeană (UE) la 31 octombrie cu sau fără acord, evocă ”aranjamente” în vederea înlocuirii acestui dispozitiv.

Însă această scrisoare ”nu propune o soluţie operaţională legală în vederea evitării reimpunerii unei frontiere dure pe insula irlandeză”, subliniază o purtătoare de cuvânt a CE.

”Poziţia noastră cu privire la backstop este binecunoscută (…). Acesta este singurul mijloc identificat până în prezent de cele două părţi în vederea onorării acestui angajament”, adaugă ea.

La rândul său, Donald Tusk a apreciat că Boris Johnson nu a propus vreo ”alternativă realistă”.

”Backstopul este o asigurare menită să evite o frontieră fizică pe Insula Irlanda, în aşteptarea găsirii unei alternative”, scrie el pe Twitter.

”Cei care sunt împotriva backstopului şi nu propun alternative realiste sunt, în realitate, în favoarea reimpunerii unei frontiere, chiar dacă nu recunosc acest lucru”, subliniază preşedintele Consiliului European.

Boris Johnson consideră că această dispoziţie, care cristalizează opoziţia ”Brexiter”-ilor faţă de acordul negociat de Theresa May, aduce atingere suveranităţii britanice.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă