3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalJohnson: Puteţi să îmi legaţi mâinile în Parlament, dar nu voi amâna...

Johnson: Puteţi să îmi legaţi mâinile în Parlament, dar nu voi amâna Brexitul

Pentru a doua oară într-o săptămână, parlamentarii au respins solicitarea lui Johnson de a organiza alegeri anticipate pentru a depăşi blocajul politic.

În condiţiile incertitudinilor legate de Brexit, Parlamentul a fost suspendat până pe 14 octombrie, provocând scene tensionate în Camera Comunelor, unde parlamentarii opoziţiei au afişat pancarde pe care scria ”reduşi la tăcere” şi au strigat ”ruşine” spre parlamentarii conservatori.

Johnson pare să fi pierdut controlul retragerii ţării din UE odată cu aprobarea legii care îl obligă să ceară amânarea Brexitului, dacă nu va reuţi să încheie un nou acord la summitul UE de luna viitoare.

Liderii UE au afirmat în repetate rânduri că nu au primit propuneri concrete înaintea summitului UE din 17-18 octombrie, la care Johnson speră să încheie un acord.

”Acest guvern va presa în continuare pentru negocierea unui acord, în timp ce se pregăteşte să iasă din UE fără un acord”, a afirmat Johnson în Parlament după rezultatul negativ al votului pentru organizarea de alegeri anticipate.

”Voi merge la summitul crucial din 17 octombrie şi, indiferent câte dispozitive va inventa acest Parlament pentru a-mi lega mâinile, voi încerca să obţin un acord în interesul naţional…Acest guvern nu va mai amâna Brexitul”, a afirmat premierul.

Liderul Partidului Laburist din opoziţie, Jeremy Corbyn, a spus că partidul doreşte alegeri, dar că nu va susţine propunerea lui Johnson de organizare a scrutinului până nu este sigur că amânarea Brexitului este asigurată.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă