Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juan Guaido va merge la graniţă alături de un convoi pentru a primi ajutoarele umanitare

Juan Guaido va merge la graniţă alături de un convoi pentru a primi ajutoarele umanitare

Liderul opoziţiei Juan Guaido plănuieşte să se deplaseze, joi, la graniţa cu Columbia alături de un convoi de vehicule, pentru a primi ajutoarele umanitare, în ciuda protestelor preşedintelui Nicolas Maduro, scrie Reuters.

Rl online 0 comentarii

Guaido, recunoscut de zeci de ţări ca fiind preşedintele legitim al Venezuelei, va face călătoria de 800 de kilometri din capitala Caracas alături de 80 de parlamentari din congresul controlat de opoziţie, pe care îl conduce.
 
Guaido a invocat constituţia pentru a se autoproclama preşedinte interimar pe 23 ianuarie.
 
„Prin aceste ajutoare umanitare, populaţia va beneficia de aceste bunuri care ajung la graniţa cu Venezuela”, a declarat parlamentarul din opoziţie Edgar Zambrano.
 
Guvernul socialist al lui Maduro neagă că există o criză economică şi a informat că soldaţii vor rămâne prezenţi la graniţele ţării pentru a opri intrarea ajutoarelor umanitare, despre care preşedintele a afirmat că reprezintă doar o modalitate pentru SUA de a justifica o intervenţie militară.
 
Nu este clar cum plănuieşte Guaido să aducă în ţară ajutoarele umanitare. Persoane din opoziţie au sugerat formarea de lanţuri umane de-a lungul graniţei cu Columbia pentru a transporta pachetele de la persoană la persoană.
 
Statele Unite a trimis tone de ajutoare către graniţa dintre Columbia şi Venezuela, acţiune denumită de Maduro drept „un spectacol ieftin”.

Comentarii

loading...