10.9 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalJuan Guaido va merge la graniţă alături de un convoi pentru a...

Juan Guaido va merge la graniţă alături de un convoi pentru a primi ajutoarele umanitare

Guaido, recunoscut de zeci de ţări ca fiind preşedintele legitim al Venezuelei, va face călătoria de 800 de kilometri din capitala Caracas alături de 80 de parlamentari din congresul controlat de opoziţie, pe care îl conduce.
 
Guaido a invocat constituţia pentru a se autoproclama preşedinte interimar pe 23 ianuarie.
 
„Prin aceste ajutoare umanitare, populaţia va beneficia de aceste bunuri care ajung la graniţa cu Venezuela”, a declarat parlamentarul din opoziţie Edgar Zambrano.
 
Guvernul socialist al lui Maduro neagă că există o criză economică şi a informat că soldaţii vor rămâne prezenţi la graniţele ţării pentru a opri intrarea ajutoarelor umanitare, despre care preşedintele a afirmat că reprezintă doar o modalitate pentru SUA de a justifica o intervenţie militară.
 
Nu este clar cum plănuieşte Guaido să aducă în ţară ajutoarele umanitare. Persoane din opoziţie au sugerat formarea de lanţuri umane de-a lungul graniţei cu Columbia pentru a transporta pachetele de la persoană la persoană.
 
Statele Unite a trimis tone de ajutoare către graniţa dintre Columbia şi Venezuela, acţiune denumită de Maduro drept „un spectacol ieftin”.

Cele mai citite

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă...

Război între conducerea centrală și filialele județene. Ciucă și Ciolacu impun candidați comuni PNL – PSD

Liderii de la centru ai PSD și PNL, în frunte cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au decis candidații comuni ai acestor două partide...

PSD și PNL încearcă să finalizeze lista la europarlamentare. Mihai Tudose sau Rareș Bogdan ar deschide lista

Rareș Bogdan sau Mihai Tudose ar putea deschide lista comună de candidați ai PNL și PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie...
Ultima oră
Pe aceeași temă