14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalJudecătorul preferat de Donald Trump își continuă cursa către Curtea Supremă

Judecătorul preferat de Donald Trump își continuă cursa către Curtea Supremă

Acuzat că ar fi abuzat sexual două femei, Brett Kavanaugh a declarat că publicarea mai multor ”acuzații false” nu îl vor face să se retragă din cursă. ”Niciodată nu am agresat sexual pe cineva, nici în liceu și nici altundeva. Nu voi lăsa ca aceste acuzații false să ne oprească de pe calea pe care suntem”, a afirmat Brett Kavanaugh. Judecătorul american a făcut aceste afirmații către Fox News, într-un interviu în care a fost filmat alături de soția sa, Ashley Kavanaugh.

Președintele Donald Trump a declarat, luni, că nu își retrage sprijinul pentru Brett Kavanaugh, în urma acuzațiilor care i-au fost aduse acestuia.

Judecătorul american a fost acuzat initial de Christine Blasey Ford că ar fi încercat să o violeze în urmă cu 30 de ani, în timp ce amândoi erau colegi de liceu. O a doua femeie, tot o fostă colegă, dar de această data din facultate, a afirmat și ea ulterior că judecătorul Brett Kavanaugh ar fi abuzat-o sexual.

Acuzațiile față de judecătorul american au fost făcute publice după ce Brett Kavanaugh a devenit nominalizarea președintelui Donald Trump pentru postul vacant de la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Prima femeie care l-a acuzat de viol, Christine Blasey Ford, ca și judecătorul Brett Kavanaugh, urmează să fie audiați, miercuri, de reprezentanții Congresului american.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă