12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalJuncker: Nu vrem să menținem Marea Britanie în UE

Juncker: Nu vrem să menținem Marea Britanie în UE

”S-a insinuat că obiectivul nostru este să menţinem Marea Britanie în Uniunea Europeană cu orice preţ. Nu aceasta ne este intenţia. Noi nu dorim decât claritate cu privire la viitoarele relaţii. Şi respectăm rezultatul referendumului”, a declarat Juncker într-un interviu publicat duminică de săptămânalul german Welt am Sonntag.

Juncker aminteşte că ”nu noi am lăsat Marea Britanie, Marea Britanie este cea care lasă Uniunea Europeană”. Şeful Comisiei Europene consideră că ”nu este deloc rezonabil din partea opiniei publice britanice să creadă că doar Uniunii Europene îi revine sarcina să propună o soluţie la toate problemele britanice viitoare”.

”Rugămintea mea este următoarea: puneţi-vă de acord şi apoi spuneţi-ne ce vreţi. Sunt deja luni bune de când aveţi pe masă propunerile noastre”, a avertizat Juncker, referindu-se la Brexit, şi a adăugat că, în condiţiile în care ”Camera Comunelor susţine acordul privind Brexit-ul la jumătatea lunii ianuarie (votul asupra acordului privind Brexit-ul este programat în Camera Comunelor la 15 ianuarie 2019 – n.r.), atunci vom începe să pregătim încă de a doua zi viitoarea relaţie între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, fără să mai aşteptăm 29 martie” 2019.

Juncker a mai spus că are ”impresia că majoritatea parlamentarilor britanici nu au încredere nici în UE, nici în doamna (Theresa) May”, premierul britanic.

Întrebat dacă în cele din urmă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie 2019, Juncker a răspuns că el acţionează ”pornind de la premisa că (Marea Britanie) va ieşi, pentru că asta a decis poporul britanic”. 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă