21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalJurnalist din Myanmar, 2 ani de închisoare pentru o știre greșită despre...

Jurnalist din Myanmar, 2 ani de închisoare pentru o știre greșită despre COVID-19

Zaw Ye Jtet, redactor-şef al site-ului web Dae Pyaw, a fost arestat pe 13 mai, în aceeaşi zi în care a apărut articolul care informa greşit despre moartea unei persoane în provincia Karen din estul ţării.

Sentinţa a fost pronunţată miercuri, în baza unui articol din codul penal privind provocarea de “teamă sau îngrijorare în rândul publicului”.

Prevederea respectivă este considerată de critici ca un instrument utilizat de armata şi guvernul din Myanmar pentru a interzice dizidenţa.

Avocatul jurnalistului a declarat că acesta intenţionează să facă recurs, deoarece apreciază că acuzaţia este “incorectă”.

Oficial, în Myanmar s-au înregistrat doar 199 de cazuri de COVID-19 şi şase decese după infectarea cu coronavirus – bilanţ privit cu scepticism de unii comentatori, care au ajuns la concluzia că situaţia este mai gravă.

Daniel Bastard, şeful biroului pentru Asia-Pacific al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, susţine că Zaw Ye Htet “încerca să scoată la lumină adevărul din spatele cifrelor oficiale nu prea credibile”.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă