Jurnalist rus, arest în Ucraina, pentru înaltă trădare

Jurnalist rus, arest în Ucraina, pentru înaltă trădare

Un tribunal ucrainean a decis arest preventive de două luni în cazul unui jurnalist al agenţiei de presă publice ruse Ria Novosti, acuzat de 'înaltă trădare'.

Rl online 0 comentarii

Jurnalistul Kirilo Vişinski, care conform relatărilor din mass-media are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, a fost reţinut la începutul săptămânii după ce autorităţile ucrainene au percheziţionat birourile din Ucraina ale Ria Novosti şi ale Russia Today (RT), o altă instituţie media rusă.
Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, care a efectuat percheziţiile, respectivele insitituţii media au fost 'folosite de ţara agresoare în cadrul unui război informaţional hibrid împotriva Ucrainei'.
Percheziţiile s-au desfăşurat cu câteva ore înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să inaugureze podul de 19 kilometri care leagă Rusia de Peninsula Crimeea pe care a anexat-o. Redactorul-şef al RT, Margarita Simonyan, a descris pe Twitter aceste percheziţii drept o 'răzbunare pentru podul Crimeei'.
În vârstă de 51 de ani, Kirilo Vişinski riscă până la 15 ani de închisoare. El a lucrat pentru media ucrainene înainte de a deveni în urmă cu câţiva ani corespondentul televiziunii publice ruse Rossia şi de a trece apoi la Ria Novosti.

Comentarii

loading...