Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jurnalista Samira Ahmed a câştigat procesul intentat BBC

Jurnalista Samira Ahmed a câştigat procesul intentat BBC

Jurnalista Samira Ahmed a câştigat procesul intentat BBC privind diferenţele salariale între angajaţii bărbaţi şi femei.

Florin Budescu 0 comentarii

Ahmed a susţinut că a fost plătită pentru prezentarea show-lui „Newswatch” cu 700.000 de lire mai puţin faţă de Jeremy Vine pentru „Points of View”.

Hotărârea Tribunalului Muncii arată că munca ei era similară cu cea a lui Vine şi că BBC nu a reuşit să dovedească faptul că diferenţa de salariu nu a fost cauzată de discriminarea de gen.

Ahmed a spus că este bucuroasă că acest caz a fost rezolvat. „Nicio femeie nu vrea să fie nevoită să îşi dea în judecată angajatorul. Îmi place să lucrez pentru BBC”.

Într-un răspuns, BBC a insistat că plata pentru Amed şi Vine „nu a fost determinată de gen”. Samira Ahmed a fost descrisă ca „un jurnalist şi prezentator excelent”, iar compania a adăugat: „Regretăm că acest caz a trebuit să ajungă la tribunal”.

BBC a mai precizat că va colabora cu Ahmed pentru a găsi varianta cea mai bună, spune News.ro.

Vine a primit 3.000 de lire sterline pe episod pentru „Points of View” de la BBC One, între 2008 şi 2018. Ahmed a fost plătită cu 440 de lire sterline pe episod pentru „Newswatch”, difuzat pe BBC News şi în cadrul BBC Breakfast.

Comentarii

loading...