7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalJurnalistul rus de investigaţie Ivan Golunov, în arest la domiciliu până la...

Jurnalistul rus de investigaţie Ivan Golunov, în arest la domiciliu până la finalizarea procesului

Decizia surpriză vine după susţinerea masivă a jurnaliştilor ruşi faţă de Golunov. Sute de persoane au protestat în faţa sediului poliţiei în weekend.
 
Tribunalele din Rusia eliberează foarte rar suspecţii de trafic de droguri, iar prietenii şi colegii lui Golunov au salutat decizia deşi au avertizat că jurnalistul ar putea face 20 de ani de închisoare dacă va fi condamnat.
 
„Nu am niciun sentiment. Nu este o victorie, este primul pas pentru a-l elibera pe Ivan”, a declarat redactorul-şef al Meduza, Galina Timchenko.
 
Reporterul, care lucra pentru site-ul leton Meduza, a fost arestat joi.
 
Avocatul său susţine că lui Golunov i-au fost plantate droguri, acuzaţie negată de autorităţile ruse. Meduza susţine că Golunov, în vârstă de 36 de ani, „este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice”.
 
Golunov urma să se întâlnească cu un alt jurnalist joi când a fost oprit şi percheziţionat de poliţişti. Ei susţin că au găsit mefedronă în rucsacul lui Golunov şi că la o percheziţie ulterioară a apartamentului său au fost găsite mai multe droguri şi cântare, indicii că el ar face trafic.
 
Meduza precizează că Golunov a fost bătut de poliţişti atât în timpul arestării cât şi mai târziu la secţia de poliţie. El a putut contacta un prieten doar după 14 ore, adaugă publicaţia.

 

Cele mai citite

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

București, pe locul trei în topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din Europa, după Bruxelles și Sofia

Surpriză! Bucureștiul se află printre orașele europene cu cele mai accesibile locuințe, conform unui studiu recent. Clasamentul se bazează exclusiv pe prețul mediu pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă