19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUPDATE: Kabul, în atacul sângeros la hotelul Intercontinental au murit 14 cetățeni...

UPDATE: Kabul, în atacul sângeros la hotelul Intercontinental au murit 14 cetățeni străini

Ministerul afgan de Interne a precizat că în urma atacului au murit 18 oameni, dintre care doar patru aveau cetăţenie afgană. De asemenea, cei trei indivizi care au comis atacul au fost ucişi de către forţele de securitate.

Atacul a fost revendicat de gruparea rebelilor talibani.

”Ieri seară, hotelul Intercontinental a fost atacat. Atacul a fost efectuat de mujahedinii noştri în căutare de martiraj”, a transmis Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani.

Confruntările dintre atacatori şi forţele de ordine au durat mai mult de 12 ore, iar forţele de securitate au reuşit să salveze alte peste 100 de persoane, informează Mediafax.

Paisprezece străini şi patru civili afgani au fost ucişi în atacul întreprins în noaptea de sâmbătă spre duminică de către talibani asupra Hotelului Intercontinental din Kabul, a anunţat Ministerul afgan de Interne, citat de agenţia DPA.

Printre străinii ucişi figurează un kârgâz, un grec, nouă ucraineni. Cetăţenia celorlalţi trei străini nu a fost identificată, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului afgan, Nasrat Rahimi.

Potrivit sursei, alte 10 persoane, toţi cetăţeni afgani, au fost rănite în atacul asupra hotelului, potrivit Agerpres..

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă