15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalKabul: Explozie soldată cu cel puţin 12 morţi şi 31 de răniţi

Kabul: Explozie soldată cu cel puţin 12 morţi şi 31 de răniţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii, Wahidullah Majroh, în atac au fost răniţi cel puţin 31 de oameni.

“Un kamikaze şi-a detonat vesta sa cu explozivi la intrare în minister… ucigând şi rănind mai mulţi angajaţi ai ministerului”, a adăugat la rândul său purtătorul de cuvânt al poliţiei afgane, Hashmat Stanikzai.

Cu puţin timp înainte de această declaraţie, un purtător de cuvânt al ministerului unde a avut loc atacul anunţa că explozia a avut loc în timp ce angajaţii plecau mai devreme acasă cu ocazia Ramadanului, ceea ce făcea probabilă existenţa de victime. “O explozie s-a produs la ieşirea din minister”, a declarat Daud Naimi, purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Reabilitare rurală şi Dezvoltare.

Oamenii plecau din clădire în jurul orei locale 13:00 (08:30 GMT), dat fiind orarul de muncă prilejuit de Ramadan, atunci când a avut loc explozia.

Preşedintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a declarat joia trecută că forţele afgane de securitate vor suspenda toate “manevrele ofensive” împotriva combatanţilor talibani, exceptându-i pe militanţii din gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), până în data de 20 iunie.

Mişcarea talibană a anunţat o încetare a focului pe o durată de numai trei zile, începând de sâmbătă, care să acopere celebrarea Eid, care marchează sfârşitul postului Ramadan.

În februarie, Ghani a mai propus un armistiţiu cu talibanii, însă militanţii acestei mişcări încă nu au răspuns la această ofertă. Ei şi-au anunţat ofensiva lor anuală la sfârşitul lui aprilie, iar numărul de atacuri împotriva forţelor afgane de securitate, centrelor de district şi capitalelor de provincie a crescut de atunci.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă