Foto Arhiva

Foto Arhiva

Kate, Ducesa de Cambridge, a născut un băieţel

Kate Middleton s-a internat astăzi în spital pentru a-l aduce pe lume pe cel de-al treilea bebeluș regal. Ducesa de Cambridge se află momentan în primele etape ale travaliului.

Rl online 0 comentarii

UPDATE:

Kate, soţia prinţului William, a născut un băieţel luni, transmit AFP şI Reuters. Este al treilea copil al cuplului.

Vestea că Ducesa de Cambridge este la spital, în primele etape ale travaliului, a fost făcută publică de Palatul Kensington.

„Alteța Sa Regală, Ducesa de Cambridge, a fost internată la spitalul St. Mary din Paddington, Londra, în această dimineață, fiind în primele etape ale travaliului. Ducesa a mers cu mașina de la Palatul Kensington până în aripa Lindo a spitalului St. Mary, fiind însoțită de Ducele de Cambridge“, a publicat Palatul Kensington pe contul de Twitter.

Bebeluşul este cel de-al şaselea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după prinţul moştenitor Charles, tatăl lui - prinţul William - şi cei doi fraţi mai mari ai lui - prinţul George, în vârstă de patru ani, şi prinţesa Charlotte, în vârstă de doi ani.

În urma unei modificări a legislaţiei britanice, adoptată în 2013, bebeluşul născut luni nu o va devansa în ordinea de succesiune pe sora lui, Charlotte. Înainte de acea schimbare legislativă, copiii de sex masculin din casa regală a Marii Britanii aveau întâietate în ordinea de succesiune în faţa surorilor lor.

"Este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă în istoria monarhiei britanice", a declarat Huge Vickers, un expert specializat în istoria casei regale a Marii Britanii.

Fratele mai mic al prinţului William, prinţul Harry, care se va căsători luna viitoare cu fosta actriţă americană Meghan Markle, coboară un loc în această ierarhie şi va ocupa de acum înainte locul al şaselea în ordinea de succesiune la tron.

Palatul Kensington a dezvăluit că numele bebeluşului regal va fi anunţat în zilele următoare. Potrivit caselor de pariuri, prenumele favorite pentru noul prinţ britanic sunt Albert, Arthur, Jack şi Fred.

Comentarii

loading...