7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalKLM, criticată pentru solicitarea de acoperire a mamelor care alăptează

KLM, criticată pentru solicitarea de acoperire a mamelor care alăptează

După ce o utilizatoare de Twitter, Heather Yemm, a chestionat KLM despre politica sa privind alăptarea, compania a răspuns că deşi practica este “permisă”, mamele ar putea fi rugate să se acopere “dacă alţi pasageri ar fi ofensaţi de acest lucru”.

“În calitatea de companie aeriană internaţională, transportăm pasageri din medii diferite. Nu toţi pasagerii se simt confortabil să vadă femei alăptând în vecinătatea lor şi, uneori, aceşti pasageri se plâng la personalul de zbor”.

Pe Twitter, utilizatorii au criticat rapid abordarea companiei aeriene.

“Sunt vegetarian şi susţinător al drepturilor animalelor. Cred că gândul / vederea altor oameni care-şi îndeasă carnea unui animal mort în gură este incredibil de ofensivă. Îmi confirmaţi, vă rog, că veţi cere pasagerilor să-şi acopere capul şi mâncarea în timp ce mănâncă?”, a scris unul dintre aceştia, în timp ce alţii au declarat că nu vor mai zbura din nou cu KLM sau vor ignora în mod deliberat această politică.

Disputa vine după o postare pe Facebook a unei mame care a povestit că i s-a spus să se acopere în timp ce alăpta pe un zbor KLM de la San Francisco la Amsterdam.

Shelby Angel din Sacramento, California, susţine că i-a fost spus de către un membru al personalului de zbor: “Dacă doriţi să continuaţi să alăptaţi, va trebui să vă acoperiţi”.

“I-am spus că nu, că fiicei mele nu-i place să fie acoperită. Asta ar fi supărat-o aproape la fel de mult ca să nu o alăptez. Apoi m-a avertizat că, dacă se va plânge cineva, va fi treaba mea să mă descurc”.

În replică, KLM a precizat că a înţeles dezamăgirea pasagerei şi că va transmite mesajul său colegilor.

În urma disputei şi alte companii au simţit nevoia să îi precizeze politicile cu privire la alăptare.

Dacă EasyJet a indicat că “susţinem mamele care alăptează şi puteţi să vă hrăniţi copilul la bord oricând”, British Airways a explicat că nu are o politică oficială cu privire la acest subiect.

Cele mai citite

Momente de panică pentru Alexandra Stan. Artista a rămas fără haine, în Finlanda

Cu toții ne-am confruntat cu aventuri neașteptate în călătorii, iar recent, Alexandra Stan a avut parte de o experiență de neuitat în Finlanda, care...

SRI, mesaj de Ziua Poliției Române. “Promitem că dorințele puse astăzi rămân între noi”

Cu o abordare plină de înțelepciune și respect, Serviciul Român de Informații (SRI) și-a demonstrat încă o dată măiestria în transmiterea de urări cu...

Rusia – Ucraina, ziua 740. Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Rusia a atacat teritoriul Ucrainei, inclusiv capitala țării, Kiev, folosind rachete hipersonice, în dimineața de 25 martie 2024. În orașul Kiev au fost auzite explozii...
Ultima oră
Pe aceeași temă