2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalKosovo: Premierul i-a demis vineri pe ministrul de interne şi pe şeful...

Kosovo: Premierul i-a demis vineri pe ministrul de interne şi pe şeful serviciilor secrete

Haradinaj a spus că nu a fost informat despre operaţiunea de expulzare a celor şase, care au fost arestaţi joi în Kosovo pentru presupuse legături cu şcoli finanţate de mişcarea clericului turc, exilat în SUA, Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele tentativei de lovitură de stat din 2016.

“Ambii au fost demişi în legătură cu arestările care au avut loc ieri”, a spus un înalt oficial guvernamental, care a adăugat că mai multe informaţii vor fi făcute publice în cursul zilei de vineri.

Serviciile de informaţii de la Ankara au ‘repatriat’ joi în Turcia şase presupuşi susţinători ai clericului Fethullah Gulen care au fost arestaţi în Kosovo, a informat agenţia de presă Anadolu.

Cei şase bărbaţi, prezentaţi drept susţinători ai clericului Fethullah Gulen, au fost aduşi în Turcia la bordul unui avion privat după ce au fost arestaţi într-o operaţiune comună a serviciilor de informaţii turce şi kosovare.

Fethullah Gulen, fost aliat al lui Erdogan şi care trăieşte în exil în Statele Unite de la sfârşitul anilor 1990, este acuzat de preşedintele turc că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie 2016. Gulen neagă categoric acuzaţia.

Clericul se află în fruntea unei vaste reţele de ONG-uri şi şcoli din întreaga lume şi a deschis în ultimele decenii mai multe instituţii de învăţământ în Balcani, Africa şi Asia Centrală.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă