Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kosovo şi-a repatriat 110 cetăţeni din Siria, printre care şi foşti combatanţi ISIS

Kosovo şi-a repatriat 110 cetăţeni din Siria, printre care şi foşti combatanţi ISIS

Autorităţile de la Priştina au anunţat că au repatriat 110 cetăţeni kosovari din Siria, majoritatea fiind femei şi copii, dar printre ei aflându-se şi patru islamişti care au luptat alături de gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS), potrivit BBC, via Mediafax.

Florin Budescu 0 comentarii

Grupul este format din 74 de copii, 32 de femei şi patru bărbaţi suspectaţi că ar fi luptat alături de ISIS în Siria. Aceştia din urmă au fost arestaţi la sosire. Repatrierea acestora s-a făcut cu ajutorul armatei americane.

„Guvernul din Kosovo a organizat, cu ajutorul Statelor Unite, o operaţiune importantă şi sensibilă, în cadrul căreia 110 cetăţeni kosovari au fost repatriaţi din Siria”, a declarat ministrul kosovar al Justiţiei, Abelard Tahiri.

„Nu ne vom opri până când nu vom aduce înapoi fiecare cetăţean (...), iar cei care au comis orice fel de infracţiune sau au făcut parte din aceste organizaţii teroriste vor fi deferiţi justiţiei”, a adăugat acesta.

Populaţia din Kosovo este în proporţie de 90% de religie islamică. Peste 300 de cetăţeni kosovari au plecat în Siria începând cu anul 2012, potrivit datelor oficiale. Dintre aceştia, 70 au fost ucişi în luptă. Autorităţile de la Priştina susţin că 30 bărbaţi, 49 de femei şi 8 copii kosovari se află încă în zonele de conflict din Siria şi Irak.

Comentarii

loading...