21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalKremlin, opinie separată după anunţul SUA privind Venezuela

Kremlin, opinie separată după anunţul SUA privind Venezuela

Dimitri Peskov a transmis că ingerinţele externe în Venezuela sunt „inacceptabile” şi că declaraţiile oficialilor americani privind o posibilă intervenţie militară sunt „extrem de periculoase”.

Rusia acuză Statele Unite că încearcă să uzurpe puterea în Venezuela şi că îl subminează pe preşedintele Nicolas Maduro prin susţinerea protestelor din Venezuela.

„Considerăm că încercarea de a uzurpa puterea autorităţii din Venezuela contrazice şi încalcă principiile de bază ale legislaţiei internaţionale”, a declarat Dimitri Peskov.

De asemenea, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a declarat susţinerea pentru omologul său din Venezuela, Nicolas Maduro, după ce liderul opoziţiei de la Caracas s-a declarat preşedinte interimar.

Potrivit lui Ibrahim Khalin, purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale din Turcia, Erdogan i-a transmis lui Maduro: “Fratele meu Maduro! Rezistă, te susţinem”.

Juan Gauido, liderul opoziţiei din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar miercuri, obţinând susţinerea Statelor Unite şi a mai multor state din America Latină. Preşedintele Nicolas Maduro, care ar fi preluat al doilea mandat în urma unor alegeri frauduloase, a rupt miercuri seară relaţiile cu Statele Unite.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis miercuri să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Maduro a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice şi a oferit personalului american 72 de ore de a părăsi Venezuela.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă