Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kremlinul le cere jurnaliştilor care acoperă activitatea lui Putin să stea departe

Kremlinul le cere jurnaliştilor care acoperă activitatea lui Putin să stea departe

Kremlinul le-a transmis vineri jurnaliştilor acreditaţi să scrie despre activitatea lui Vladimir Putin să stea departe de evenimentele oficiale dacă nu s-au simţit bine, ca măsură de precauţie pentru a-i proteja pe angajaţii preşedinţiei de coronavirus, relatează Reuters.

Florin Budescu 0 comentarii

Kremlinul a lansat acest apel la o zi după ce camera inferioară a parlamentului rus a anunţat că dezinfectează clădirea pentru că un parlamentar a ignorat carantina pentru coronavirus şi a participat la sesiuni parlamentare, inclusiv la una în care a susţinut un discurs şi preşedintele Vladimir Putin.

Moscova spune că a înregistrat oficial 34 de cazuri de coronavirus, fără niciun deces. Unii doctori au pus însă la îndoială corectitudinea cifrelor, dată fiind natura neregulată a testării.

"Vreau să mă adresez tuturor membrilor grupului de presă de la Kremlin (care scrie despre activitatea lui Vladimir Putin - n.r.) şi tuturor jurnaliştilor şi editorilor. Fiţi extrem de vigilenţi când vine vorba de orice semnal de coronavirus. Dacă nu vă simţiţi bine, vă rog să nu veniţi la Kremlin, nu participaţi la activitatea jurnalistică de la Kremlin", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Acesta a mai spus că toate aranjamentele de îngrijire medicală în privinţa lui Putin sunt la un nivel ridicat şi că preşedintele lucrează la capacitatea maximă, ca de obicei.

El a refuzat să spună dacă Putin a fost testat pentru coronavirus.

"Informaţiile detaliate despre starea de sănătate a preşedintelui nu sunt disponibile pentru a fi făcute publice", a afirmat Peskov, citat de Agerpres.

Comentând anterior în această săptămână incidentul în care un parlamentar a ignorat regulile de autoizolare din Rusia şi a participat la sesiunea parlamentară unde Putin a susţinut un discurs, Peskov s-a declarat încrezător că nu există niciun risc la adresa sănătăţii lui Putin.

"Sunt convins că preşedintele nu a avut niciun contact cu acest parlamentar", a spus Peskov.

Comentarii

loading...