21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalLa Washington va exista Piața Boris Nemțov, au decis consilierii municipali

La Washington va exista Piața Boris Nemțov, au decis consilierii municipali

Rezoluţia, aprobată în unanimitate de 13 consilieri (11 democraţi şi doi independenţi), a fost adoptată “în urgenţă”, nefiind însă definitivă. Congresul, care are tutelă asupra Districtului Columbia, se poate opune acestei decizii.

O ceremonie oficială şi montarea unei plăci în piaţă sunt totuşi programate pentru data de 27 februarie, cu prilejul celei de-a treia comemorări a opozantului asasinat, conform oficialilor municipalităţii. Ambasada rusă este situată pe Bulevardul Wisconsin, o mare arteră din nord-vestul capitalei SUA.

Cu această decizie, “transmitem un mesaj clar lui Vladimir Putin şi prietenilor săi că poporul american este alături de ruşii care cu curaj încearcă să construiască un viitor liber şi democratic pentru ţara lor”, a declarat miercuri senatorul republican de Florida, Marco Rubio, care a sprijinit propunerea consiliului.

Figură centrală a opoziţiei faţă de preşedintele Vladimir Putin şi viceprim-ministru în timpul preşedinției lui Boris Elţîn, Boris Nemţov a fost ucis cu patru gloanţe în spate, nu departe de Kremlin, pe 27 februarie 2015. Cinci ceceni, originari din Cecenia şi Inguşetia, au primit între 11 şi 20 de ani de închisoare.

Boris Nemţov (55 de ani), unul din criticii cei mai vocali ai preşedintelui Vladimir Putin, a fost asasinat în timp ce traversa un pod în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului. Nemţov lucrase la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina, iar asasinarea sa a trimis fiori reci în cercurile de opoziţie.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă