8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalLas Vegas, scandal sexual de proporții: directorul unui hotel de lux, acuzat...

Las Vegas, scandal sexual de proporții: directorul unui hotel de lux, acuzat de hărțuire

Miliardarul și dezvoltator de cazinouri, Steve Wynn, este acuzat că, în urmă cu 30 de ani, acesta ar fi hărțuit sexual o chelneriță, care era angajată a sa, spunându-i acesteia că este curios să vadă cum este să intreții relații sexuale “cu o bunică”, potrivit unui document al instanței și unor interviuri cu multiple surse, citate de CNBS și reviewjournal.com.

Wynn, directorul executiv al Wynn Resorts, a fost acuzat de abatere comportamentală, împlicând hărțuirea sexuală împotriva mai multor angajate, prin intermediul unui articol publicat luna trecută în Wall Street Journal. Wynn a negat acuzațiile, care afirmă că Wynn a exercitat presiuni asupra unei manichiuristek, pe care a obligat-o să întrețină relații sexual, și că i-a plătit ulterior o sumă de 7,5 milioane de dolari, reprezentând o ințelegere judiciară.

Un dosar anterior dezvăluit de instanță detaliază acuzații suplimentare împotriva lui Wynn în momentul în care coordona cazinoul The Mirage. Aceste acuzații sunt făcute publice pentru prima dată. Acuzațiile au făcut obiectul unui articol din revista Review-Review, din anul 1998, dar ziarul a ordonat ca raportul să nu fie publicat.

Relatarea era bazată pe documente ce făceau obiectul unui proces federal dechis de către 11 chelnerițe, angajate la hotelul-cazino Mirage, care au mai declarat că Wynn le spunea constant că arată rău în uniformele de serviciu.

O clauză contractuală impunea ca angajatele să slăbească, dacă s-ar fi îngrășat cu mai mult de trei kilograme de la data angajării pe posturile respective.  

Dezvăluirile au fost făcute sub jurământ, în cadrul unor interogări din partea avocaților hotelului Mirage, acestea fiind parte din dosarul înaintat Curții.

Femeia, acum în vârstă de 75 de ani, a vorbit săptămâna trecută pentru Review-Journal, cu condiția ca numele ei să nu fie făcut public. La acea vreme, fosta angajată lucra la The Mirage, era o mamă singură cu opt copii în întreținere. Supraveghetorul ei i-a spus că trebuie să îndeplinească cererile lui Wynn pentru a-și păstra slujba, otrivit declarației acesteia ei și a alteia, sub jurământ, aparținând lui Earlene Wiggins, decedată în 2006, o altă reclamantă în acelați caz.
 
În interviu, femeia a confirmat detaliile interacțiunilor sale cu Wynn și a spus că a întreținut relații sexuale cu acesta în mai multe ocazii, în urma hărțuirii sexuală suportate timp de aproximativ un an, începând cu sfârșitul anilor 1980.
 
“Am aceeptat, pentru a-mi păstra slujba, dar nu mi-am dorit cu adevărat”, a declarat ea revistei Review-Journal.
 
Wynn, în vârstă de 76 de ani, nu a răspuns la nicuna dintre nenumăratele  solicitări din partea publicației Review-Journal, pentru dreptul la replică. El a oferit o declarație către Wall Street Journal ca răspuns la alte acuzații: “Ne aflăm într-o lume în care oamenii pot face acuzații, indiferent de adevăr, oricine are libertatea de a insulta în mod public și să te târască în procese pe parcursul mai multor ani. Este îngrozitor pentru oricine care se află în această situație”, a declarat fostul director executiv.

Iulia Zărnescu
 
Femeia, care, la acea dată avea vârsta de aproape 50 de ani șitocmai a devenise bunică, a declarat că Wynn i-a făcut avansuri sexuale. Dosarul instanței reflectă această afirmație. Wiggins a spus în declarația sub jurământ că angajata a încercat să respingă avansurile lui Wynn.

“Aveți atâtea angajate noi și tinere de unde să vă alegeți și știți că mă face să mă simt groaznic să întrețin relații sexuale cu dumneavoastră. De ce nu mă lăsați în pace?”, i-a spus aceasta angajatorului său, potrivit mărturiilor.
 
Alte trei angajate susțin declarațiile sale și faptul că-m refuzul femeii nu a contat câtuși de puțin pentru Wynn, care a continuat hărțuirea. Directorul executiv i-a spus femeii că slujba sa nu va avea de suferit dacă va da curs cerințelor lui.
 
Mirage, construit la ordinul lui Wynn, acum deținut de compania MGM Resorts International, era, la acea dată, un hotel de lux deschis recent, care promitea salarii mari angajaților.
 
Prestanța acuzatoarei fusese diminuată și de presiunile superiorului său ierarhic, care o îndemna să dea curs propunerilor patronului.
 
Până în 2003, Mirage a soluționat toate reclamațiile aduse de cele 11 chelnerite. Majoritatea înțelegerilor dintre părți nu au fost divulgate.
 
Reclamanta, a cărei idenditate nu a fost dezvăluită, a spus că nu a depus o plângere în legătură cu interacțiunile sale sexuale cu Wynn întrucât nu a știut cum să o facă.
 
“Nici măcar nu m-am gândit la asta”, a spus ea. “Pentru mine, așa a fost, am considerat drept o situație firească”, a afirmat femeia.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă