20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalLe Pen cere să fie expulzaţi din Franţa străinii cunoscuţi pentru radicalizare...

Le Pen cere să fie expulzaţi din Franţa străinii cunoscuţi pentru radicalizare islamică

”Nu se face tot posibilul în lupta împotriva radicalismului islamic”, s-a plâns Marine Le Pen într-un interviu acordat postului France 2, ea insistând că ”dacă vor fi expulzaţi străinii (radicalizaţi), vor fi disponibile mijloace suplimentare pentru supravegherea francezilor”, citează AFP și Agerpres.

Cât despre francezii aflaţi în atenţia serviciilor secrete – dar împotriva cărora în cele mai multe cazuri justiţia nu dispune de elemente pentru a-i inculpa – Marine Le Pen a estimat că ei trebuie ”judecaţi” şi că legislaţia permite acest lucru: ”Totul este în Codul Penal”, a indicat ea.

”Sunt cartiere întregi şi uneori chiar şi oraşe în mâinile fundamentaliştilor islamici”, a completat Marine Le Pen într-un alt interviu, acordat postului BFM TV, ea subliniind că în Franţa ”politica de combatere a terorismului este un eşec evident” şi a amintit că în ultimii ani 255 de oameni au fost ucişi în Franţa în atentate islamiste.

Autorul atacului de la Strasbourg, Cherif Chekatt, se numără printre cele aproximativ 12.000 de persoane înregistrate de autorităţilor franceze în aşa-numitele evidenţe ”S” pentru radicalizare islamică.

Şi liderul dreptei, Laurent Wauquiez, s-a întrebat pe Twitter retoric: ”Câte atentate comise de cei din evidenţele S mai trebuie să suferim înainte de a ne adapta legislaţia combaterii terorismului?”. ”Ce mai aşteptăm să pornim în sfârşit bătălia pentru eradicarea integrismului care ne-a declarat război ?”, a adăugat el.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă