Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Libanul rămâne fără Guvern. Anunțul făcut de premierul Hassan Diab

Libanul rămâne fără Guvern. Anunțul făcut de premierul Hassan Diab

Premierul libanez Hassan Diab a cedat presiunii pusă de protestatarii care au ieșit pe străzi după explozia produsă în portul din Beirut și a anunţat că guvernul său își va depune demisia.

Rl online 0 comentarii

Cabinetul de miniştri tehnocraţi fusese format pe 21 ianuarie şi învestit cu vot de încredere în parlament la 11 februarie. Guvernul lui Diab a fost susţinut de majoritatea parlamentară condusă de Mişcarea Patriotică Liberă şi tandemul şiit Amal-Hezbollah. Partidele taberei pro-occidentale au refuzat să participe la guvernare şi s-au alăturat opoziţiei.

Pe data de 4 august, peste 2.000 de tone de azotat de amoniu au explodat în portul capitalei Beirut, provocând moartea a cel puţin 163 de persoane, rănirea altor 6.000 şi lăsând fără locuinţe între 250.000 şi 300.000 de oameni.

Deflagrația a fost ultima picătură dintr-o criză prelungită determinată de prăbuşirea economiei, corupţia endemică şi guvernarea ineficientă şi disfuncţională, aşa încât mulți libanezi au ieşit în stradă pentru a cere schimbări radicale.

Comentarii

loading...