12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternațional„LIBERTATE” PENTRU COPIII DIN SPANIA

„LIBERTATE” PENTRU COPIII DIN SPANIA

Copiii spanioli au ieșit din casele lor duminică, pentru prima dată, după șase săptămâni lungi, de trai sub una dintre cele mai stricte carantine ale coronavirusului din Europa. Școlile rămân însă închise.
Spania, una dintre cele mai grav afectate țări din Europa de epidemia de coronavirus, a înregistrat cea mai mică creștere zilnică a numărului de decese coronavirus în mai mult de o lună. Motiv pentru care guvernul spaniol a decis să relaxeze măsurile de izolare.
Copiii sub 14 ani, puteau fi văzuți în Spania,  în orașe, plimbându-se sau făcând sport, purtând măști de protecție.
Au fost pentru prima dată văzuți de când guvernul a declarat starea de urgență pe 14 martie și a întrerupt majoritatea activităților, transmite Reuters:  Lucia Ibanez, în vârstă de 9 ani, la o plimbare cu mama ei, a spus că a ratat străzile și parcul în timpul blocajului și că „a simțit aerul pe fața sa”. „Nu am crezut niciodată că mi-ar lipsi școala, dar chiar mi-e dor de ea”, a spus ea. Copiilor li se va permite o oră de activitate în aer liber supravegheată pe zi, între orele 9 a.m. și 21 p.m., rămânând la un kilometru de casa lor. Adulții pot însoți până la trei copii, care nu vor avea voie să folosească parcuri de joacă și trebuie să respecte regulile de distanțare socială, rămânând la cel puțin doi metri (6,5 picioare) față de alte persoane.

Ministerul Sănătății din Spania a declarat duminică că 288 de persoane au murit după ce au fost diagnosticate cu coronavirus, cea mai mică creștere zilnică din ultima lună.Numărul total de decese a crescut la 23.190, în timp ce numărul total de cazuri a crescut la 207.634 .Spania a înregistrat al treilea număr cel mai mare de decese COVID-19, după Statele Unite și Italia.
Ministerul Sănătății a schimbat vineri metodologia pentru înregistrarea cazurilor de virus. Nu va mai conta pe de testele de anticorpi ci va include doar rezultate pozitive.
Premierul Sanchez a declarat că restricțiile de carantină vor fi mai relaxate, permițând persoanelor să facă exerciții fizice singure începând cu data de 2 mai – dacă numărul infectărilor cu coronavirus continuă să scadă. Persoanelor care locuiesc împreună li se va permite să facă scurte plimbări împreună. De asemenea, el a stabilit un plan guvernamental mai larg pentru a reduce carantina la viteze diferite și separat, pe regiuni, în funcție de condițiile pe care le îndeplinesc criteriile stabilite de Organizația Mondială a Sănătății. Nu vom recupera brusc activitatea în toate sectoarele”, a spus el. “Relaxarea trebuie să fie treptată și asimetrică … Nu vom avansa în același ritm, dar vom respecta aceleași reguli.”
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă