Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Libia: Raiduri aeriene şi intensificarea luptelor la sud de Tripoli

Libia: Raiduri aeriene şi intensificarea luptelor la sud de Tripoli

Lupte violente au avut loc vineri la periferia din sudul capitalei Tripoli între forţele Guvernului de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de comunitatea internaţională, şi armata mareşalului Khalifa Haftar, confruntări soldate cu zeci de răniţi şi strămutarea a mii de persoane.

Rl online 0 comentarii

Armata Naţională Libiană (ANL) a mareşalului Haftar, care deţine controlul asupra estului şi a unei mari părţi din sudul ţării, intenţionează prin ofensiva declanşată pe 4 aprilie să îşi extindă controlul şi asupra vestului ţării, unde se confruntă cu forţele loiale ale GNA.

Reporterii AFP, aflaţi în spatele frontului de partea GNA, au fost martorii unui raid aerian asupra Wadi Rabi.

Alţi martori au menţionat un atac aerian la Tajoura, în suburbiile estice ale capitalei, care se presupune că ar fi vizat o academie militară.

Artileria antiaeriană s-a auzit în această zonă în care se află aeroportul Mitiga, singurul funcţional din capitala libiană, vizat şi acesta cu câteva zile în urmă de o lovitură aeriană revendicată de ANL.

Un alt raid aerian a fost efectuat asupra unei cazarme neutilizate, la sud de Zouara, lângă graniţa tunisiană, la o sută de kilometri vest de Tripoli, potrivit unei surse de securitate de la faţa locului, care a atribuit atacul mareşalului Haftar.

Pe teren, luptele s-au intensificat în suburbia Al-Swani, la aproximativ 20 de kilometri sud de Tripoli, determinând zeci de familii să părăsească zonele de luptă, potrivit unei surse de securitate.

Peste 9.500 de persoane au fost strămutate ca urmare a luptelor din apropiere de Tripoli, jumătate din acestea în ultimele două zile, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Comentarii

loading...