12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalLibia: Raiduri aeriene şi intensificarea luptelor la sud de Tripoli

Libia: Raiduri aeriene şi intensificarea luptelor la sud de Tripoli

Armata Naţională Libiană (ANL) a mareşalului Haftar, care deţine controlul asupra estului şi a unei mari părţi din sudul ţării, intenţionează prin ofensiva declanşată pe 4 aprilie să îşi extindă controlul şi asupra vestului ţării, unde se confruntă cu forţele loiale ale GNA.

Reporterii AFP, aflaţi în spatele frontului de partea GNA, au fost martorii unui raid aerian asupra Wadi Rabi.

Alţi martori au menţionat un atac aerian la Tajoura, în suburbiile estice ale capitalei, care se presupune că ar fi vizat o academie militară.

Artileria antiaeriană s-a auzit în această zonă în care se află aeroportul Mitiga, singurul funcţional din capitala libiană, vizat şi acesta cu câteva zile în urmă de o lovitură aeriană revendicată de ANL.

Un alt raid aerian a fost efectuat asupra unei cazarme neutilizate, la sud de Zouara, lângă graniţa tunisiană, la o sută de kilometri vest de Tripoli, potrivit unei surse de securitate de la faţa locului, care a atribuit atacul mareşalului Haftar.

Pe teren, luptele s-au intensificat în suburbia Al-Swani, la aproximativ 20 de kilometri sud de Tripoli, determinând zeci de familii să părăsească zonele de luptă, potrivit unei surse de securitate.

Peste 9.500 de persoane au fost strămutate ca urmare a luptelor din apropiere de Tripoli, jumătate din acestea în ultimele două zile, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă