Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Liderii evreu și palestinian au adus un omagiu în ziua morții fostului președinte al Egiptului

Liderii evreu și palestinian au adus un omagiu în ziua morții fostului președinte al Egiptului

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, care a încetat din viaţă marţi la un spital militar, a fost un lider angajat în favoarea păcii cu Israelul şi a libertăţii palestinienilor, au reacţionat premierul israelian Netanyahu şi preşedintele palestinienilor, Mahmoud Abbas.

Rl online 0 comentarii

Hosni Mubarak i-a succedat în 1981 lui Anwar Sadat, în timpul căruia Egiptul a devenit prima ţară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul (urmat de Iordania în 1994), mai notează Agerpres.

Alungat de la putere în 2011, la începutul Primăverii arabe, Mubarak a menţinut de-a lungul celor trei decenii de mandat acordul de pace cu statul evreu, întreţinând relaţiile cu o serie de lideri israelieni.

"În numele cetăţenilor Israelului şi în numele guvernului israelian, doresc să-mi exprim profundul regret pentru dispariţia preşedintelui Hosni Mubarak", a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Preşedintele Mubarak, prietenul meu personal, a fost un lider care şi-a condus poporul către pace şi securitate, către pacea cu Israelul. L-am întâlnit în mai multe rânduri, am fost impresionat de angajamentul său (în favoarea păcii) şi vom continua pe această cale", a menţionat Netanyahu.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas (84 de ani) i-a adus un omagiu fostului preşedinte egiptean, subliniind că a primit vestea decesului său "cu mare tristeţe".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...