10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalLiderii evreu și palestinian au adus un omagiu în ziua morții fostului...

Liderii evreu și palestinian au adus un omagiu în ziua morții fostului președinte al Egiptului

Hosni Mubarak i-a succedat în 1981 lui Anwar Sadat, în timpul căruia Egiptul a devenit prima ţară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul (urmat de Iordania în 1994), mai notează Agerpres.

Alungat de la putere în 2011, la începutul Primăverii arabe, Mubarak a menţinut de-a lungul celor trei decenii de mandat acordul de pace cu statul evreu, întreţinând relaţiile cu o serie de lideri israelieni.

“În numele cetăţenilor Israelului şi în numele guvernului israelian, doresc să-mi exprim profundul regret pentru dispariţia preşedintelui Hosni Mubarak”, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

“Preşedintele Mubarak, prietenul meu personal, a fost un lider care şi-a condus poporul către pace şi securitate, către pacea cu Israelul. L-am întâlnit în mai multe rânduri, am fost impresionat de angajamentul său (în favoarea păcii) şi vom continua pe această cale”, a menţionat Netanyahu.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas (84 de ani) i-a adus un omagiu fostului preşedinte egiptean, subliniind că a primit vestea decesului său “cu mare tristeţe”.

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă