8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalLiderii UE, pregătiţi să impună sancţiuni în cazul unor atacuri cibernetice

Liderii UE, pregătiţi să impună sancţiuni în cazul unor atacuri cibernetice

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat săptămâna aceasta în ceea ce priveşte riscul de dezinformare şi manipulare a votanţilor pentru a influenţa alegerile europene din luna mai.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat la finalul unui summit între liderii europeni că ameninţarea unor sancţiuni economice împotriva atacurilor cibernetice, guvernamentale sau individuale, precum şi impunerea unor amenzi pentru partidele politice, vor reprezenta un „mijloc de intimidare”.

„Acest tip de regim ar trebui să ne ajute să ne protejăm cetăţenii, companiile şi instituţiile de orice ameninţare cibernetică”, a adăugat Tusk.

Oficialii Uniunii Europene sunt îngrijoraţi de asemenea şi de „utilizarea neadecvată a datelor votanţilor de către actori domestici”, în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor.

Uniunea Europeană a propus luna trecută un nou set de reguli care să protejeze cetăţenii de repetarea unei situaţii de tipul Facebook Cambridge Analytica.

Liderii UE au concluzionat în urma summitului de joi că noile măsuri de combatere a atacurilor cibernetice, a dezinformării şi a manipulării „merită o examinare rapidă şi o implementare”.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă