11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalLiderul opoziţiei laburiste britanice pledează pentru o nouă uniune vamală cu UE...

Liderul opoziţiei laburiste britanice pledează pentru o nouă uniune vamală cu UE după Brexit

“Partidul Laburist va încerca să negocieze o nouă uniune vamală completă între Marea Britanie şi UE, pentru a garanta absenţa drepturilor de vamă cu Europa şi a evita orice necesitate a unei frontiere dure în Irlanda de Nord”, a declarat liderul principalului partid al opoziţiei britanice, într-un discurs susţinut la Coventry (centrul Angliei).

“Fiecare ţară apropiată geografic de UE, fără a fi membru al UE – fie că este vorba de Turcia, de Elveţia sau de Norvegia -, întreţine relaţii strânse cu UE. Marea Britanie va avea nevoie de propria sa relaţie personalizată”, a declarat Corbyn.

La 20 de luni după referendumul asupra oportunităţii ieşirii Marii Britanii din UE, “ţara este în continuare în stare de ignoranţă cu privire la ce vrea de la Brexit acest guvern divizat”, a criticat Corbyn.

Premierul Theresa May a exclus rămânerea Marii Britanii pe piaţa unică şi în uniunea vamală şi urmează să prezinte vineri viziunea guvernului său asupra parteneriatului post-Brexit dorit de ea.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a atacat luarea de poziţie a laburiştilor, explicând în cotidianul The Telegraph că prin rămânerea în uniunea vamală Marea Britanie ar pierde controlul aspra politicii sale comerciale şi nu ar putea încheia acorduri de comerţ liber cu alte ţări ale lumii.

Liderul stângii britanice pledează la rândul său pentru “o nouă relaţie cu piaţa unică, care include un acces pe deplin liber de drepturi” la piaţa europeană.

“Vom încerca de asemenea să negociem protecţii, clarificări sau exceptări acolo unde acestea sunt necesare”, în special în serviciile publice, ajutoarele de stat şi detaşarea de angajaţi, a subliniat el.

Duminică, mai mult de 80 de personalităţi laburiste, printre care numeroşi parlamentari, l-au îndemnat pe Jeremy Corbyn să se angajeze pentru menţinerea ţării pe piaţa unică europeană, ce permite libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, capitalurilor şi serviciilor.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă