15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalLiga şi-a adunat susţinătorii la Roma pentru a sărbători şase luni de...

Liga şi-a adunat susţinătorii la Roma pentru a sărbători şase luni de guvernare

‘Italia ridică capul’, ‘Italienii mai întâi’, ‘Şase luni de bun-simţ al guvernării’ sau hashtag-ul ‘De la vorbe la fapte’, stătea scris pe bannerele imense de culoare albastră de la tribuna adunării.

Liga, partid secesionist din nordul Italiei marcat de scandaluri, revigorat de Salvini ca formaţiune naţionalistă, a închiriat trei trenuri special şi peste 200 de autocare pentru transportul manifestanţilor în capitală, unde nu era până acum implantat.

Manifestaţia a fost precedată de o campanie publicitară pe reţelele sociale, cu fotografii puţin flatante ale principalilor adversari ai Ligii – personalităţi de stânga, jurnalişti, artişti -, cu menţiunea ‘El/Ea nu va fi aici’.

Locuitorii Romei au răspuns cu afişe în care personalităţi istorice îşi arată indignarea.

Ajuns în fruntea coaliţiei de dreapta la legislativele din martie cu 17% din voturi, Salvini a format o coaliţie de guvernare cu Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), partidul care a obţinut cele mai multe voturi, 32,5%.

Discursul său de fermitate împotriva migranţilor şi contra regulilor europene a făcut ca popularitatea lui Salvini şi a Ligii să explodeze, formaţiunea depăşind în prezent 30% în sondaje, în timp ce M5S se află în pierdere evidentă de viteză.

Cei doi parteneri la guvernare sunt implicaţi într-o dispută cu Comisia Europeană în privinţa bugetului pe 2019, ce prevede măsuri anti-austeritate şi un deficit de 2,4%, dar pe care Bruxellesul l-a respins din cauza datoriei publice uriaşe a ţării.

Tensiunile şi rivalităţile sunt însă puternice în interiorul coaliţiei, cele două formaţiuni având anumite promisiuni electorale incompatibile şi urmând să fie rivale la alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă