10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalLindsey Graham: FBI știa că subsursa dosarului Steele cu acuzațiile Rusia -...

Lindsey Graham: FBI știa că subsursa dosarului Steele cu acuzațiile Rusia – Trump era un spion rus

Watch the latest video at foxnews.com

Președintele Comitetului Judiciar al Senatului, Lindsey Graham, a publicat vineri o serie de documente și transcrieri suplimentare legate de ancheta comisiei sale cu privire la originile și urmările anchetei Trump-Rusia, numind ancheta ca fiind „una dintre cele mai incompetente și corupte anchete din istoria FBI și DOJ “. Conform declarațiilor sale la Fox News, dosarul împotriva campaniei lui Trump s-a bazat în fapt pe un agent rus despre care se știa că a încercat să vândă informații administrației Obama. Senatorul a spus că toate acestea au fost ascunse de șefii FBI și DOJ la Comisia juridică de anchetă :Watch the latest video at foxnews.com

Prima anchetă – care a analizat dacă membrii campaniei președintelui Trump din 2016 au colaborat cu rușii pentru a influența alegerile – s-a numit „Crossfire Hurricane” Graham, senatorul republicandin Carolina de Sud, a publicat transcrierile interviurilor cu oficialii FBI și ai Departamentului Justiției conduse de către comitet, între 3 martie 2020 și 29 octombrie 2020.

“Consider că ancheta Crossfire Hurricane este un eșec masiv al sistemului din partea conducerii superioare, și nu reprezentativ pentru patrioții dedicați și muncitori care ne protejează națiunea în fiecare zi la Biroul Federal de Investigații și la Departamentul de Justiție”, a declarat Graham într-o declarație, vineri. comisia sa a lansat „cât mai mult material posibil”, dar a menționat că „unele materiale clasificate au fost încă reținute”.

Numind operațiunea „Crossfire Hurricane” „una dintre cele mai incompetente și corupte investigații din istoria FBI și DOJ”, Graham a mai spus că „apreciază pe toți cei care au participat la depuneri și sinceritatea lor.” Ei au trasat o cale care să ne permită să reformăm sistemul. “

“Instanța FISA a fost mințită. Informațiile exculpatorii au fost ascunse cu privire la cei anchetați. Anchetatorii, cu unele excepții notabile, au fost extrem de părtinitori și au folosit puterile forțelor de ordine în scopuri politice”, a spus Graham. “Subiecților anchetei li s-a dat viața peste cap. Sper că anchetele de contraspionaj vor fi controlate și acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată în America”.

Graham a criticat conducerea FBI-ului sub fostul director James Comey și fostul director adjunct Andrew McCabe, spunând că a fost „fie extrem de incompetent”, fie „că a permis cu bună știință,greșelile uriașe”.

„A existat un ochi închis către orice altă explicație în afară de faptul că echipa de campanie a lui Trump a colaborat cu puteri străine”, a continuat el. “La fiecare pas, FBI și DOJ au lansat semne de oprire care erau din abundență în ceea ce privește informațiile exculpatorii”.

De asemenea, mânia senatorului de patru mandate s-a îndreptat și către Legea de Supraveghere a Informațiilor Externe, care a emis mandate împotriva fostului asistent al campaniei Trump, Carter Page. Graham a numit această acțiune „o travestie” și a menționat că foști oficiali DOJ care au semnat acele mandate, precum fostul procuror general adjunct Rod Rosenstein și fostul procuror general interimar Sally Yates, „au recunoscut că, dacă ar fi știut atunci ce știu acum, nu le-ar fi semnat. “

Graham a spus despre Crossfire Hurricane că „ancheta a fost împinsă când ar fi trebuit oprită și singura explicație logică este că anchetatorii au dorit un rezultat din cauza părtinirii lor”.

Graham a spus că va continua să reformeze investigațiilor de contraspionaj și a solicitărilor de mandat și a spus că speră că atât „colegii săi democrați cât și republicani să poată găsi un punct comun în aceste chestiuni”, îndemnându-l pe directorul FBI Wray să „continue reformele pe care le-a început”.

“Este greu de crezut că ceva de genul Crossfire Hurricane s-ar fi putut întâmpla în America”, a spus Graham. “Concluzia este că, în viitor, trebuie să avem mai multe controale (check and balances) atunci când vine vorba de investigații politice. Trebuie să avem semnături mai semnificative pe cererile de mandat și trebuie să restabilim încrederea poporului american în acest sistem”.

Între timp, fostul procuror general Bill Barr l-a numit pe procurorul american din Connecticut, John Durham, avocat special pentru a se asigura că își poate continua ancheta asupra originilor anchetei Rusia și în timpul administrației Biden.

Durham a fost numit de Barr anul trecut pentru a investiga originile anchetei FBI din Rusia, la scurt timp după ce avocatul special Robert Mueller și-a finalizat ancheta de un an despre influența sau nu a rușilor în campania din alegerile prezidențiale din 2016.

Ancheta lui Mueller nu a găsit dovezi ale unei conspirații criminale sau a unei coordonări între campania Trump și oficialii ruși în timpul alegerilor din 2016.

 

 

Watch the latest video at foxnews.com

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă