Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lira turcească, în picaj (foto: axios.com)

Lira turcească, în picaj (foto: axios.com)

Lira turcească, în picaj, după o postare a lui Donald Trump pe Twitter

Turcia a estimat vineri că creşterea taxelor vamale pentru oţel şi aluminiu, anunţată de preşedintele american Donald Trump, va afecta relaţiile dintre cele două ţări.

Cristian Hagi 0 comentarii

De asemenea, Turcia a promis represalii împotriva unei măsuri pe care o consideră contrară regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), relatează AFP.

„SUA ar trebui să ştie că singurul rezultat al unor astfel de sancţiuni (...) este să ne afecteze relaţiile noastre de aliaţi", a precizat Ministerul turc al Afacerilor Externe într-un comunicat.

„Ca toate măsurile luate împotriva Turciei, ele vor primi răspuns", a adăugat ministerul, precizând că decizia „ignoră" regulile OMC.

Ministerul a mai apreciat că postările lui Donald Trump de pe Twitter sunt "imposibil de conciliat cu seriozitatea unui om de stat".

Anunţurile făcute vineri de Trump privind o puternică creştere a taxelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia au dus la o prăbuşire a lirei turceşti, care a pierdut aproape un sfert din valoarea sa în raport cu dolarul american în cursul zilei.

Postarea a strâns 102.000 de like-uri în primele 17 ore.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat un „război economic" şi a făcut apel la populaţie pentru o „luptă naţională", prin schimbul masiv de lire turceşti.

Comentarii

loading...