Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Londra nu vrea să amâne Brexitul

Londra nu vrea să amâne Brexitul

Guvernul de la Londra nu încearcă să amâne Brexitul, a dat asigurări marţi secretarul de stat britanic Martin Callanan, la sosirea la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al Uniunii Europene, transmite AFP.

Rl online 0 comentarii

''Suntem foarte clari: politica guvernului este ca articolul 50 (al Tratatului UE, care se referă la retragerea unui stat din blocul comunitar) nu poate fi prelungit'', a declarat Callanan, răspunzând unei întrebări legate de o posibilitate evocată de cotidianul britanic The Telegraph.

''Vom părăsi UE pe 29 martie acest an întrucât asta este ceea ce spune articolul 50, pentru asta a votat parlamentul, şi asta este ceea ce spune legislaţia naţională britanică'', a adăugat el.

Parlamentul britanic va supune la vot săptămâna viitoare acordul de retragere negociat de Londra şi Bruxelles. Dezbaterile în Camera Comunelor se vor desfăşura pe 9 şi 10 ianuarie, dar ele s-ar putea prelungi până vineri, 11 ianuarie.

''Acest lucru nu a fost solicitat de autorităţile britanice'', a spus la rândul său ministrul francez al afacerilor europene Nathalie Loiseau, întrebat despre posibilitatea amânării datei ieşirii efective a Regatului Unit din UE.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a afirmat marţi, la Dublin, că este prematur să fie luată în considerare o amânare a ieşirii Regatului Unit din blocul comunitar întrucât parlamentul britanic ar putea ajunge să susţină acordul.

''Nu aş vrea cu adevărat să mă gândesc acum şi aici la posibilitatea prelungirii articolului 50. Nu cred că pe asta trebuie să ne concentrăm astăzi'', a subliniat Maas.

El a apreciat că un Brexit fără acord ar avea un efect negativ asupra locurilor de muncă din Germania, ceea ce Berlinul intenţionează să prevină ''indiferent de costuri''.

Comentarii

loading...