6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalLondra: Ofițer aruncat de pe cal în urma agresiunii protestatarilor Black Lives...

Londra: Ofițer aruncat de pe cal în urma agresiunii protestatarilor Black Lives Matter

Un ofițer este rănit în timp ce o bicicletă este aruncată pe calul poliției în confruntări la protestele Black Lives Matter din Londra – după ce zeci de mii de protestatari pașnici s-au adunat în ciuda pledoariilor pentru distanțarea socială

Conflictele au izbucnit la protestele Black Lives Matter din Londra unde au fost aruncate torțe înspre poliție – după ce zeci de mii de protestatari s-au înghesuit în Piața Parlamentului, în ciuda faptului că Priti Patel, Secretarul de Interne, i-a îndemnat să stea departe pentru a evita pericolul Covid al mulțimilor mari.
În ciuda majorității protestelor rămase pașnice pe parcursul zilei, de azi, violențe au izbucnit pe Whitehall la ora 19:00, după ce zeci de mii de protestatari s-au adunat în capitală pentru a se opune rasismului și a cere dreptate pentru George Floyd.
Un bărbat a aruncat o bicicletă într- un cal de poliție, ofițerul feminin care îl călărea a fost trântită într-un semafor și a căzut din șaua ei rănindu-se și fiind aparent inconștientă. Calul a continuat să fugă prin Whitehall unde a lovit o femeie protestatară înainte de a fi ținut sub control.
Poliția metropolitană a declarat în această seară: „Ofițerul este în prezent în spital, primește tratament pentru rănile sale care nu îi pun viața în pericol. Ofițerul a căzut de pe calul ei și examinăm circumstanțele complete ale evenimentului. Au adăugat că astăzi au fost făcute 14 arestări și 23 de ofițeri au fost răniți.”Inciden

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă