19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalLovitură de stat în Etiopia. Șeful Armatei și un guvernator au fost...

Lovitură de stat în Etiopia. Șeful Armatei și un guvernator au fost uciși

UPDATE 12,00: Șeful Statului Major al armatei din Etiopia a fost ucis de garda sa de corp. De asemenea, a fost asasinat guvernatorul (președintele) statului Amhara, din nordul Etiopiei.

Numele guvernatorului este Ambachew Mekonnen. Presa internațională nu specifică dacă între acesta și generalul Seare Mekonnen, care a fost și el asasinat, există vreo legătură de rudenie.

——————————————————————————–

Şeful Statului Major al Armatei, Seare Mekonnen, a fost împuşcat, a anunțat, duminică dimineaţă, secretarul de presă al premierului Abiy Ahmed al Etiopiei.

Nu se știe încă dacă generalul a fost ucis sau doar rănit. El a fost împușcat la câteva ore după ce a izbucnit o lovitură de stat împotriva guvernului regional din provincia Amhara, situată în nordul Etiopiei.

Sâmbătă, cu o zi înainte, guvernul central anunţase că a avut loc o tentativă de lovitură de stat nereuşită împotriva şefului guvernului regional din Amhara – unul dintre cele nouă state federale ale Etiopiei.

Locuitorii din capitala regiunii Amhara, Bahir Dar, declarau, în noaptea de sâmbătă spre duminică, faptul că ar fi auzit împuşcături în câteva cartiere şi că unele drumuri au fost închise.

Etiopia, situată în estul Africii, este una dintre cele mai sărace țări din lume.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă