20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalLovitură pentru ISIS: Marea Britanie, atac cibernetic împotriva teroriștilor

Lovitură pentru ISIS: Marea Britanie, atac cibernetic împotriva teroriștilor

Operaţiunea a afectat capacitatea grupării teroriste de a coordona atacuri şi le-a oprit propaganda, a precizat Fleming.

Este pentru prima oară când Marea Britanie lansează o campanie militară pentru a afecta campaniile online ale unui adversar.

„Rezultatele acestei operaţiuni sunt vaste. În 2017 au fost situaţii în care celor de la ISIS le-a fost aproape imposibil să îşi împrăştie ura online, să îşi utilizeze canalele obişnuite sau aibă încredere în propriile publicaţii”, a adăugat Fleming.

El a declarat că operaţiunile cibernetice au perturbat activităţile online ale grupării şi chiar le-au distrus echipamente şi reţele.

„Această campanie demonstrează cât de orientate şi eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a declarat Fleming.

El a criticat şi Rusia pentru ceea ce a numit „un comportament cibernetic de neacceptat”.

Fleming a declarat că folosirea unei neurotoxine asupra lui Sergei şi Yulia Skripal în Salisbury a fost „şocant” şi demonstrează „cât de iresponsabilă poate fi Rusia”.

„Răspunsul dur al Marii Britanii şi al comunităţii internaţionale arată Kremlinului că asemenea acţiuni ilegale au consecinţe şi se pare că evaluarea noastră privind Rusia va fi din ce în ce mai cerută”, a susţinut Fleming.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă