16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMăcelarii din Franţa cer protecţia autorităţilor în urma ameninţărilor comunităţii vegane

Măcelarii din Franţa cer protecţia autorităţilor în urma ameninţărilor comunităţii vegane

Federaţia Franceză a Măcelarilor i-a transmis ministrului de Interne că mai multe magazine au fost stropite cu sânge fals şi acoperite cu graffiti.

În scrisoarea transmisă de federaţie se precizează că cei 18.000 de măcelari ai Franţei sunt îngrijoraţi de consecinţele faptului că presa laudă stilul de viaţă vegan şi că veganii vor „să îşi impună stilul de viaţă”.

 
„Contăm pe serviciile voastre şi pe susţinerea întregului guvern pentru ca violenţa fizică, verbală şi morală să înceteze cât mai curând”, se arată în scrisoare.

Şapte măcelării au fost vandalizate şi stropite cu sânge fals în aprilie în regiunea Hauts-de-France în nordul ţării. De asemenea, alte incidente au fost raportate în sudul Franţei.

Nu doar măcelarii au fost victimele activiştilor, ci şi cei care deţin magazine de lactate. O astfel de persoană din Lyon a găsit mesajele „laptele este viol” şi „laptele este crimă” desenate pe magazinul său.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă