15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMacron: Acordul de Brexit este 'cel mai bun posibil şi nu este...

Macron: Acordul de Brexit este ‘cel mai bun posibil şi nu este renegociabil’

Declaraţia sa intervine în contextul în care premierul britanic Theresa May a declarat că aceste modificări sunt necesare pentru ca acordul să poată fi acceptat de parlament.

El a făcut apel la guvernul britanic “să-i prezinte rapid” negociatorului şef al UE, Michel Barnier, “viitoarele etape care vor permite evitarea unei ieşiri fără acord pe care nimeni nu o doreşte dar pentru care trebuie, în pofida acestui lucru, să ne pregătim”.

Un oficial de la Bruxelles citat de Reuters a declarat marţi seară că un amendament al parlamentului britanic care cere ca mecanismul de “backstop” să fie înlăturat din acordul de Brexit negociat de premierul Theresa May şi înlocuit cu formula “aranjamente alternative” nu va fi acceptat de blocul comunitar.

Oficialul, care se ocupă de dosarul Brexitului şi care a dorit să-şi păstreze anonimatul, susţine că Theresa May ştie că acest subiect este unul sortit eşecului, dată fiind poziţia de lungă durată a UE potrivit căreia “backstop”-ul – o măsură de urgenţă pentru a menţine frontiera irlandeză fără controale după Brexit – este o componentă cheie a acordului de Brexit negociat cu Londra.

Amendamentul deputatului conservator Graham Brady, care va fi supus votului Camerei Comunelor în această seară, se bucură de sprijinul guvernului conservator al Theresei May.

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă