Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Macron anunță o criză umanitară în regiunea siriană Idlib, ca urmare a acțiunilor regimului Assad

Preşedintele francez Emmanuel Macron a calificat luni drept „alarmantă” situaţia din Siria, unde regimul de la Damasc „ameninţă să creeze o nouă criză umanitară în regiunea Idlib”, ultimul fief al insurgenţilor din ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Într-o alocuţiune rostită cu ocazia conferinţei anuale a ambasadorilor la Paris, şeful statului francez a cerut „intensificarea presiunii asupra regimului de la Damasc şi a aliaţilor săi” pentru o soluţionare politică a conflictului sirian.

„Situaţia este alarmantă în prezent deoarece regimul ameninţă să creeze o nouă criză umanitară în regiunea Idleb şi nu a arătat până acum disponibilitatea de a negocia nici cea mai mică tranziţie politică”, a mai spus Macron.

„Este nevoie de o presiune suplimentară asupra regimului şi a aliaţilor săi şi, în această privinţă, aştept foarte mult din partea Rusiei şi Turciei, ţinând cont de rolul şi angajamentele acestora”, a adăugat el.

Regimul lui Bashar al-Assad este hotărât să preia controlul asupra provinciei Idlib, din nord-vestul Siriei, la graniţa cu Turcia. Această regiune reprezintă ultimul refugiu al grupărilor insurgente, alungate din principalele lor bastioane din Siria. Idlib este controlată în proporţie de 60% de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Cham (formată din membri ai fostei ramuri siriene a Al-Qaida).

„Cine a provocat aceste mii de refugiaţi? Cine şi-a masacrat propriul popor? Nu este de datoria Franţei să desemneze viitorii lideri ai Siriei sau a oricărei alte ţări, dar este de datoria noastră şi în interesul nostru să ne asigurăm că poporul sirian se află în poziţia de a face acest lucru”, a adăugat Macron.

Comentarii

loading...