22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalMacron dezminte declarația lui Trump despre creșterea contribuției la bugetul NATO

Macron dezminte declarația lui Trump despre creșterea contribuției la bugetul NATO

”Există un comunicat publicat ieri (miercuri). Este foarte detaliat”, a subliniat Macron într-o conferinţă de presă, după o reuniune de urgenţă a statelor membre pe tema cheltuielilor militare.

”Acesta confirmă obiectivul de 2% până în 2024. Asta e tot”, a adăugat el sec.

În document se reafirmă angajamentul statelor membre NATO din 2014, când Rusia a anexat Crimeea, de a-şi opri tăierile la bugetele Apărării şi a începe să cheltuiască pe măsură ce economiile lor cresc, vizând un nivel de 2% din PIB în decurs de un deceniu, până în 2024.

Macron a dezminţit, de asemenea, dezvăluiri potrivit cărora Trump ar fi ameninţat cu retragrea Statelor Unite din NATO într-o ceartă cu privire la cheltuielile militare.

”Preşedintele Trump nu a ameninţat niciun moment, în public sau în privat, cu retragerea din NATO”, a declarat el pentru presă.

El a spus că liderii celor 29 de state membre ale Alianţei s-au întâlnit într-o sesiune extraordinară la solicitarea secretarului general Jens Stoltenberg.

Trump s-a plâns că multe state membre NATO înregistrează întârzieri în privinţa cheltuielilor militare la care s-au angajat.

Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă