Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Macron pledează pentru o ''suveranitate reinventată'' a Europei

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a pledat marţi, la Strasbourg, într-un discurs rostit în faţa Parlamentului European, ''apărarea în mod ferm'' a unei ''suveranităţi europene reinventate'' în faţa tentaţiei ''autoritare'' în unele ţări ale Uniunii Europene, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

''Vreau să aparţin unei generaţii care a decis să-şi apere ferm democraţia (...) Nu voi ceda niciunei fascinaţii pentru regimurile autoritare'', a spus Macron în discursul său. ''Nu vreau să fac parte dintr-o generaţie de somnambuli'', a adăugat el.

El le-a cerut europenilor să-şi apere modelul de democraţie liberală în faţa regimurilor autocrate în creştere în întreaga lume şi a ''democraţiilor iliberale'' din interiorul Uniunii Europene, menţionează Reuters.

''În faţa autoritarismului, răspunsul nu este democraţia autoritară, ci autoritatea democraţiei'', a declarat Macron în faţa Parlamentului European, o referire voalată la guvernele din Polonia şi Ungaria.

Emmanuel Macron a propus de asemenea ''crearea unui program european'' pentru a finanţa colectivităţile locale care primesc refugiaţi pentru a depăşi dezbaterea aprinsă privind cotele de alocare în cadrul UE .

''Propun să se creeze un program european care să sprijine financiar şi direct autorităţile locale care primesc şi integrează refugiaţi'', a declarat Macron în discursul rostit în faţa Parlamentului European.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat marţi angajamentul preşedintelui francez faţă de Uniunea Europeană. ''Doresc să-mi exprim emoţia şi prietenia, când îl aud pe preşedintele francez adresându-se în acest mod. Adevărata Franţă s-a întors'', a declarat Juncker în Parlamentul European, după discursul rostit de Macron.

Comentarii

loading...