Maduro îi cere lui Guaido să convoace alegeri pe care susţine că tot el le va câştiga

Maduro îi cere lui Guaido să convoace alegeri pe care susţine că tot el le va câştiga

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro i-a cerut marţi opozantului Juan Guaido, recunoscut drept lider interimar al ţării sud-americane de circa 50 de ţări, să convoace alegeri prezidenţiale, şi şi-a exprimat convingerea că le va câştiga, informează Efe.

Rl online 0 comentarii

''Domnul măscărici să convoace alegeri (...) dacă are ce-i trebuie, ca să-l umilim zdravăn prin vot, aşa cum trebuie", a declarat Nicolas Maduro la o ceremonie de absolvire a studenţilor la medicină din Caracas.

Juan Guaido s-a autoproclamat în ianuarie preşedinte interimar, invocând faptul că Maduro uzurpă instituţia preşedinţiei. Guaido consideră că Maduro a fost reales printr-un vot considerat fraudulos, printre alte motive şi din cauza faptului că principalii săi contracandidaţi au fost împiedicaţi să participe.

"Pretinsule autoproclamat, de ce nu aţi convocat alegeri, de ce nu convocaţi alegeri, ca să fiţi umilit bine de tot, cu voturile poporului. Convocaţi alegeri, domnule autoproclamat, domnule măscărici. Convocaţi alegerile, mister măscărici", l-a îndemnat insistent pe Guaido preşedintele Maduro.

Mesajul lui Maduro a fost transmis în aceeaşi zi în care membrii parlamentului de la Caracas, al cărui preşedinte este Guaido, au convenit reformarea sistemului electoral pe care îl consideră părtinitor, favorabil guvernului, în scopul de a putea convoca în cel mai scurt timp posibil alegeri prezidenţiale pentru a pune capăt a ceea ce ei denunţă a fi impostura lui Maduro.

Guaido este recunoscut ca preşedinte interimar de aproximativ 50 de state, care îi susţin planul ce prevede crearea unui guvern de tranziţie şi organizarea de alegeri libere.

Comentarii

loading...