8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMaduro ''optimist'' după reluarea negocierilor cu opoziţia

Maduro ”optimist” după reluarea negocierilor cu opoziţia

“Sunt foarte optimist (…) Luni, au avut o reuniune de cinci ore şi mi se pare că, pas cu pas, cu o răbdare strategică, deschidem calea păcii”, a afirmat Nicolas Maduro într-o declaraţie la postul naţional de televiziune VTV.

Nicolas Maduro a subliniat că a primit un raport “promiţător” de la principalul său negociator, ministrul comunicaţiilor Jorge Rodriguez.

Preşedintele venezuelean a adăugat că a fost discutat un program în şase puncte cu o “viziune de ansamblu a ţării”, fără să ofere mai multe detalii în această privinţă.

“Dacă lucrăm cu bunăvoinţă şi nu există intervenţionism gringo (din partea SUA), sunt sigur că vor fi încheiate acorduri”, a adăugat Nicolas Maduro.

Delegaţiile guvernului venezuelean şi opoziţiei au ajuns luni în Barbados, insulă din Caraibe, pentru reluarea negocierilor, sub auspiciile Norvegiei.

Este a treia rundă de dialog între delegaţi ai opoziţiei şi guvernului, cu începere din mai.

Două runde de negocieri au avut loc la Oslo fără vreun rezultat notabil. În runda a doua, reprezentanţii au purtat pentru prima dată discuţii directe.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă