3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalMaduro respinge ultimatumul european privind convocarea de alegeri

Maduro respinge ultimatumul european privind convocarea de alegeri

‘Ar trebui să retragă acest ultimatum. Nimeni nu ne poate da un ultimatum’, a declarat Maduro, într-un interviu acordat duminică postului CNN Turk, citează Agerpres.

În interviu, acordat în spaniolă şi dublat în limba turcă, Nicolas Maduro s-a declarat deschis la dialog şi a afirmat că o întâlnire cu preşedintele american Donald Trump este improbabilă, dar nu imposibilă.

Sâmbătă, Madridul, Parisul, Berlinul, Londra, Lisabona şi Bruxellesul i-au dat lui Maduro un termen de opt zile pentru a anunţa alegeri libere, în caz contrar aceste state urmând să-l recunoască pe Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale dominate de opoziţie, drept lider al Venezuelei. Ultimatumul a fost calificat drept ‘absurd’ de Rusia.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat sprijinul faţă de Maduro într-o convorbire telefonică purtată joi.

SUA, Canada, majoritatea statelor latino-americane şi multe ţări europene au denunţat ca frauduloasă a doua victorie electorală a lui Maduro, din luna mai.

SUA, care l-au recunoscut pe Guaido ca preşedinte interimar, au cerut sâmbătă statelor lumii să ‘aleagă de partea’ cui se plasează.

Nicolas Maduro beneficiază de loialitatea forţelor armate, chiar dacă ataşatul militar al Venezuelei în SUA a declarat sâmbătă că nu-l mai recunoaşte drept preşedinte legitim.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă