13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMaia Sandu, apel către angajații de la stat din Republica Moldova

Maia Sandu, apel către angajații de la stat din Republica Moldova

”Voi, funcţionarii publici, sunteţi temelia unei bune administrări a ţării. Prin competenţe şi cunoştinţe. Noul Guvern îşi propune să elibereze administraţia de presiune şi şantaj. Ne dorim ca funcţionarii publici să aibă o singură autoritate – legea”, a declarat dna Sandu.

”Vom desfiinţa controlul politic asupra instituţiilor ca să vă faceţi lucrul în conformitate cu legea. Fosta guvernare nu doreşte să plece şi vrea să vă implice în jocuri murdare. Trecerea paşnică a puterii depinde acum de voi. Vă îndemn să ascultaţi de solicitările noului guvern. Lui Plahotniuc nu-i pasă de voi. Nu ieşiţi în stradă la îndemnul uzurpatorului. Mâine toate instituţiile statului vor activa în regim normal”, a mai spus ea.

Parlamentul de la Chişinău s-a întrunit duminică în şedinţă pentru a adopta o singură declaraţie, prin care Guvernul Filip a fost declarat în afara legii. Declaraţia a fost citită de către preşedinta PAS, Maia Sandu, aleasă în funcţia de prim-ministru de către cei 61 de deputaţi ai Blocului ACUM şi ai PSRM.

”Parlamentul constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare antipopulară, care a pierdut încrederea atât a cetăţenilor, cât şi a comunităţii internaţionale şi, în loc să cedeze democratic puterea, a decis să meargă pe calea destabilizării şi a escaladării violenţelor”, se menţionează în declaraţie.

”Constatam că hotărârile Curţii Constituţionale, luate începând cu 7 iunie 2019, poartă un caracter arbitrar şi neconstituţional, fiind dictate de o minoritate politică. Ne vom adresa instituţiilor internaţionale, inclusiv la Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru a raporta acest abuz”, potrivit documentului.

De asemenea, Maia Sandu a adresat un apel angajaţilor structurilor de forţă cu îndemnul de a nu executa ordinele ilegale şi de a trece de partea poporului şi a puterii legitime.

”Parlamentul ales în cadrul scrutinului din 24 februarie 2019 declară în afara legii Guvernul Filip şi cere Partidului Democrat să îndepărteze mercenarii din instituţiile statului. Solicităm tuturor cetăţenilor ţării să nu cedeze în faţa provocărilor şi să nu participe la acţiunile violente şi ilegale organizate de Plahotniuc’, a mai citat Maia Sandu din declaraţia adoptată de Parlament. 

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă