13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMaia Sandu ar fi câștigat cel de-al doilea tur al alegerilor din...

Maia Sandu ar fi câștigat cel de-al doilea tur al alegerilor din Republica Moldova

Acestea sunt rezultatele exit-poll-ului realizat de compania “Intellect Group” în colaborare cu asociaţia SPERO şi ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, informează Unimedia, preluat de Agerpres. 

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Intellect Group şi SPERO, preluat de presa locală şi agenţii de presă internaţionale, lidera opoziţiei îl devansează pe actualul preşedinte Igor Dodon după ce ar fi obţinut 54,8 % din numărul total de voturi. Pentru Dodon ar fi votat 45,2% din alegători, potrivit sondajului difuzat după închiderea secţiilor de vot. Marja de eroare este de 5,2%.

Potrivit rezultatelor preliminare ale after-poll-ului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, Maia Sandu ar fi obţinut 54,7% din sufragii, iar Igor Dodon – 45,3%. Marja de eroare este de 2,2%.

Potrivit datelor preliminare, prezenţa la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova a fost de 52% din electorat, estimat la aproximativ 3,2 milioane de cetăţeni.

Presa locală a evidenţiat pe tot parcursul zilei o mobilizare fără precedent a emigranţilor moldoveni, al căror vot a fost cheia victoriei lui Sandu în primul tur al alegerilor, scrie agenţia EFE.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă