6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMaia Sandu cere Curţii Constituţionale constatarea circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului

Maia Sandu cere Curţii Constituţionale constatarea circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului

„Parlamentul a eșuat să aleagă un Guvern din două încercări și după 45 de zile de la prima solicitare de învestitură, iar de la demisia Guvernului Chicu au trecut mai mult de trei luni. Ca și experții în drept constituțional, consider că sunt întrunite circumstanțele legale pentru dizolvarea Parlamentului.

Acești deputați nu caută soluții pentru oameni, dar rezolvă propriile probleme. În ultimele trei luni, deputații care controlează instituții publice iau decizii care fac viața mai grea. Este clar pentru toată lumea că Parlamentului lucrează contra cetățenilor și nu poate rezolva probleme cetățenilor. 

Oamenii au nevoie de deputați care să salveze țara. Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de a-și alege deputați care să le reprezinte cu adevărat interesele, să scoată țara din criză și să o scape de corupție.

Sesizez CC pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a parlamentului. Dacă CC va spune că există circumstanțe, voi dizolva Parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”, a declarat Maia Sandu, la finalul sesiunii de consultări cu formațiunile parlamentare din legislativul moldovean.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă