6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMajoritatea americanilor nu-și doresc „suspendarea” lui Trump

Majoritatea americanilor nu-și doresc „suspendarea” lui Trump

Sondajul realizat de Universitatea Quinnipiac arată că 56% dintre alegătorii americani nu doresc ca Congresul să ia măsuri împotriva preşedintelui, în timp ce 36% susţin acest lucru.

„Alegătorii americani nu vor ca Congresul să-i spună preşedintelui Donald Trump: „Eşti concediat!””, a spus Tim Malloy, unul dintre responsabilii sondajului.

Cu toate acestea, majoritatea americanilor, 58%, sunt de părere că acţiunile preşedintelui Trump ar trebui mai atent verificate de Congres.

În ceea ce priveşte alegerile pentru Camera Reprezentanţilor, 52% dintre alegătorii americani susţin candidaţii democraţi, faţă de 38% care au afirmat că ar vota candidaţii republicani.

Potrivit sondajului, 54% dintre americani afirmă că au o mai mare încredere în mass-media decât în Donald Trump în ceea ce priveşte prezentarea adevărului asupra unor chestiuni importante, faţă de 30% care cred contrariul. Alegătorii republicani au fost singurul grup care a afirmat că are mai multă încredere în Trump decât în mass-media.

Universitatea Quinnipiac a chestionat 1.038 de alegători la nivel naţional în perioada 6-9 septembrie, sondajul având o marjă de eroare de 3,7 puncte procentuale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă