10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMajoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA - Rusia

Majoritatea americanilor preferă îmbunătăţirea relaţiilor SUA – Rusia

Un sondaj recent realizat de Gallop arată că 58% dintre americani preferă relaţii mai bune cu Rusia, în timp ce adepţii unei linii dure, ‘hardliners’, care susţin măsuri diplomatice şi economice dure, sunt în proporţie de 36%.

Totodată, majoritatea americanilor – 75% – consideră că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din 2016, în timp ce doar 16% consideră că Moscova nu s-a amestecat în scrutinul prezidenţial american.

Potrivit sondajului de opinie, doar 9% dintre republicani cred că ruşii au intervenit şi au schimbat rezultatul alegerilor, în timp ce majoritatea republicanilor, 58%, consideră că Rusia a intervenit în alegeri însă nu a schimbat rezultatul acestora.

Sper deosebire de aceştia, 78% dintre democraţi consideră că Rusia s-a amestecat în alegeri şi l-a ajutat pe Donald Trump să o învingă pe contracandidata sa democrată Hillary Clinton.

Statele Unite şi Rusia şi-au impus sancţiuni reciproce în timp ce relaţiile bilaterale continuă să se înrăutăţească.

La începutul acestei luni, Departamentul de Stat al SUA a anunţat că Washingtonul va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei în jurul datei de 22 august în legătură cu presupusa otrăvire în martie a fostului agent rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în oraşul britanic Salisbury.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă