7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalMajoritatea americanilor se aşteaptă ca Trump să câştige alegerile din 2020

Majoritatea americanilor se aşteaptă ca Trump să câştige alegerile din 2020

Noul sondaj arată că 54% dintre americani consideră că Trump va câştiga alegerile din 2020, iar 41% cred că el va pierde. Astfel, americanii sunt mai încrezători că Trump va câştiga din nou decât erau în o nouă victorie a fostului preşedinte Barack Obama în 2011 – atunci 50% considerau că Obama va câştiga alegerile din 2012.

În decembrie 2018, acelaşi sondaj a relevat că 51% considerau că Trump va pierde alegerile.

Această schimbare rezultă în mare parte din modificarea procentului celor cei care nu sunt de acord cu felul în care Trump îşi gestionează mandatul. În decembrie, 81% dintre ei considerau că Trump va pierde alegerile, însă acum procentul a ajuns la 67%.

Rugaţi să explice motivele pentru care nu îl votează pe Trump, majoritatea au făcut referire la comportamentul său. Cele mai des întâlnite răspunsuri sunt legate de minciuni (13%), rasism (11%), incompetenţă (11) şi o atitudine nedemnă de un preşedinte (7%). De asemenea, 7% au făcut referire la politicile sale privind imigraţia.

Cei care sunt de acord cu felul în care Trump îşi gestionează mandatul se concentrează în schimb pe realizările sale. În jur de un sfert (26%) au făcut referire la economie ca fiind principalul motiv pentru care îl susţin, 12% îl susţin pentru că şi-a respectat promisiunile, 9% susţin că are mai multe realizări decât alîi preşedinţi, 8% fac referire la scăderea ratei şomajului şi 5% au menţionat politicile sale privind graniţele.

Economia rămâne punctul pozitiv al mandatului lui Trump în opinia publică. În total, 7 din 10 persoane consideră că situaţia economică este una bună, iar 52% sunt de acord cu felul în care Trump a gestionat economia, în scădere cu 4% faţă de aprilie.

De asemenea, 44% – faţă de 39% în august 2017 – consideră că Trump a ajutat clasa mijlocie, în timp ce 49% nu sunt de acord. Politicile comerciale internaţionale sunt aprobate de doar 41% însă, în timp ce 47% nu sunt de acord.

În ceea ce priveşte imigraţia, 41% consideră că Trump face o treabă bună iar 54% nu sunt de acord cu felul în care este gestionată imigraţia de către preşedinte.

În ceea ce priveşte Coreea de Nord, opiniile americanilor au trecut de la 48% care aprobau anul trecut gestionarea de către Trump a acesrtui sibiect la 41% în 2019. Privind Iranul, 43% nu sunt de acord cu politica lui Trump, în timp ce 32% o aprobă.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă