16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalManifestaţie pentru egalitatea salarială între bărbați și femei în Elveția

Manifestaţie pentru egalitatea salarială între bărbați și femei în Elveția

Femeile “s-au săturat de sexism şi discriminare, de inegalitate salarială”, a subliniat, într-un comunicat, cel mai important sindicat din Elveţia, Unia.

Conform acestui sindicat, organizator al evenimentului alături de alte peste 40 de organizaţii, mai mult de 20.000 de mii de persoane au fost prezente pentru a cere parlamentarilor să ia măsuri suplimentare în vederea reducerii diferenţelor salariale între bărbaţi şi femei pe acelaşi post.

Manifestaţia de duminică a avut loc pe fondul în care camera inferioară a Parlamentului elveţian se pregăteşte să dezbată luni o revizuire a unei legi ce vizează să controleze mai mult repartiţia salariilor în marile companii.

Participanţii au afişat bannere precum “Egalitate acum”, “Obosite să aşteptăm”, “Muncă identică, salarii diferite”, potrivit agenţiei eleveţiene ATS, citată de AFP.

Egalitatea între sexe este înscrisă în Constituţia elveţiană din 1981, dar femeile câştigă încă în medie cu 20% mai puţin decât bărbaţii, “un procent scandalos”, s-a indignat Unia.

“În Elveţia, o femeie pierde în cursul carierei sale 300.000 de franci elveţieni (266.000 euro) doar pentru că este femeie”, a arătat Corinne Scharer, din conducerea respectivului sindicat.

Cele mai citite

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă