10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalLegi de urgență în Regatul Unit: Poliția primește puteri pentru reținerea victimelor

Legi de urgență în Regatul Unit: Poliția primește puteri pentru reținerea victimelor

Poliția va putea reține persoanele infectate, iar școlile ar putea fi obligate să rămână deschise în cadrul unui pachet de puteri ce va fi anunțat săptămâna viitoare, pentru a combate pandemia coronavirusului.
Legile de urgență pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului vor fi introduse după ce numărul persoanelor infectate în Marea Britanie a crescut cu 200 în 24 de ore până la 798. Măsurile, văzute de The Times, vor permite, de asemenea, primăriilor să scadă standardele în casele de îngrijire pentru a face față deficitului de personal.
Legislația, pe care miniștrii intenționează să o treacă prin parlament în două săptămâni, va dota guvernul pentru a face față bolii. Miniștrii cred că virusul va infecta majoritatea populației, iar legile vor rămâne în vigoare timp de doi ani.
Guvernul va primi puterea de a opri „orice vehicul, tren, navă sau avion”. Miniștrii vor putea să închidă porturile dacă există „resurse insuficiente” pentru a păstra securitatea la frontieră prin ofițerii vamali și imigrări care se îmbolnăvesc.
Există măsuri suplimentare pentru accelerarea incinerațiilor și înmormântărilor. „Într-un scenariu rezonabil, industria de gestionare a decesului va fi rapid copleșită”, a spus guvernul într-un proiect. „Există un decalaj semnificativ în cerințele de depozitare a corpului pentru a ne asigura că suntem pregătiți scenariul cel mai grav.”

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă